Lineofsoundness

Copyright © Alle rechten voorbehouden

Het gebit van je hond is erg belangrijk om je hond gezond te houden.

Een schoon en goed onderhouden hondengebit is belangrijk om pijn en ziektes bij je hond te voorkomen. Door je hond regelmatig op botten te laten kauwen en het gebit te poetsen hou je het gebit  in goede conditie

Als je een pup in huis krijgt is het verstandig om hem vroeg te laten wennen aan tandpasta en een tandenborstel.

Tandpasta is gunstig, omdat dit een schuureffect op het gebit geeft en daardoor de tanden net wat schoner worden. Je kunt het ook gewoon met water doen als de pup de tandpasta niet lekker vindt of andere soorten tandpasta voor honden proberen. Van groot belang is dat je dit geleidelijk opbouwt, zodat de pup het tandenpoetsen als positief ervaart

Let op dat je het poetsen bij je puppy niet te hard doet, omdat het pijn kan doen bij ze wanneer ze aan het wisselen zijn. Heel voorzichtig en spelenderwijs.

Let ook op dat je geen

tandpasta voor mensen gebruikt want daar zit fluoride in. 

Wanneer het gebit van een hond in slechte conditie is, leidt dit vaak tot pijnklachten. Echter is pijn bij een hond herkennen vaak lastig omdat honden niet snel zwakte tonen. En omdat een gebit niet van de ene op de andere dag verslechterd, heeft de hond tijd om aan de pijn te wennen.

Bij acute pijn geeft je hond vaak nog een gil of een grom, maar als je hond chronische pijn heeft merk je daar vaak weinig of niets van. Houd je hond - met name tijdens het eten - goed in de gaten. 

Hoe herken ik gebitsproblemen bij mijn hond:


Slechte adem.

Verminderde eetlust, eventueel hierdoor vermageren.

Pijn; moeite met eten.

Bloedend, ontstoken tandvlees.

Geelbruine aanslag op de tanden.


Heeft je dier last van een of meerdere symptomen, maak dan een afspraak bij je dierenarts om het gebit verder te laten onderzoeken of andere oorzaken te laten uitsluiten.

Een ongezond gebit kan zelfs leiden tot hartproblemen. Schadelijke bacteriën kunnen via wondjes in het tandvlees in de bloedbaan terecht komen. Hierdoor kunnen op lange termijn problemen aan het hart ontstaan.


Klik eens hiernaast en kijk wat voor produkten ze allemaal hebben om het gebit  gezond en mooi te houden.